Kreativno slobodno vreme

Teatar Art, kreativna radionica koja već 13 godina na Vračaru obučava decu svih uzrasta za scenski nastup, pevanje, slikanje, ples i pruža im kompletno teorijsko i praktično znanje u svim umetničkim tehnikama i izrazima, otvorila je svoje novo odeljenje u Zemunu.

Idejni tvorac programa, Darko Stanojević, prilikom jučerašnjeg otvaranja rekao je da Teatar Art kroz objedinjene časove i razne tehnike omogućava sticanje znanja i veština mladim ljudima u oblasti scenskog nastupa, nastupa pred mikrofonom, pred kamerom, u slikarstvu, muzici, plesu i drugim.

– U okviru Društva grčko-srpskog prijateljstva na Vračaru Teatar Art već 13. sezonu vodi niz radionica za decu. Osim toga, bavimo se i pripremnom nastavom za sve smerove dramske umetnosti. Pokrivamo sva polja umetničke delatnosti, a deca koja su polaznici naših radionica imala su priliku da oprobaju svoje veštine i znanja u domaćoj filmskoj i muzičkoj produkciji i to sa velikim uspehom. Sarađujemo sa brojnim producentskim kućama tako da deca imaju otvoren put da svoje talente razvijaju i primenjuju – rekao je Stanojević.

Radionice koordiniraju naši poznati dramaturzi, glumci, likovni umetnici, pevači i plesači, a neki od njih su pantomimičar Marko Stojanović i umetnički direktor pozorišne trupe AKUD Branko Krsmanović, Vladimir Cvejić.

Deca uzrasta od četiri do sedam godina pohađaju program „glumilište“, oni do 12 su polaznici „dramilišta“, dok su deca starija od ovog uzrasta učesnici Teatar Arta.

Član gradskog veća, Nada Dumić, istakla je da je od presudne važnosti da roditelji vode računa da slobodno vreme njihove dece bude ispunjeno kvalitetnim sadržajem, umesto da posle škole, oni vreme provode za kompjuterom ili pred televizijom.

– Na ovaj način, deca uče o pozorišnoj umetnosti, ali se i igraju, a kroz igu uče se toleranciji i načinu na koji svet oko njih funkcioniše. Obaveza je društva i ovog grada da ovakve programe pomogne i podrži na svaki način – rekla je Dumić.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *